Minden, ami TK! - Alapok
Minden, ami TK! - Tartalék oldalAlapok

Az egyik legsűrűbben feltett kérdés, hogy "Hogyan kell csinálni?" Valószínűleg ez is a legnehezebben megválaszolható. Ami másnak sikerült, az neked is fog, de nem valószínű, hogy ugyanúgy. Fontosak a saját tapasztalatok. Az lenne a legegyszerűbb, ha a boltokban árulnának egy pirulát, amit beszedve mindenki tundá, hogy kell csinálni. De sajnos ilyen nem létezik. :(

Bizonyos szempontból könnyen megtanulható a tk. Eleinte sok erődbe fog kerülni, és a kezdeti apróbb sikerek után egyre hamarabb jönnek az eredmények, és azok egyre erőteljesebbek is lesznek. Minden ember más, van akinek könnyen, és van akinek nagyon nehezen sikerül. Sok embernek azért nem jönnek az eredmények, mert valami "blokkolja" az elmélyét, pl. szkeptikusokkal van körülvéve. A legjobb módszer az, ha nem hallgat rájuk, és nekiáll a gyakorlásnak újra. Elképzelhető még, hogy azért nem sikerül, mert van egy sokkal erősebb vágya, vagy elkötelezettsége. A megoldás erre: Tegyél eleget a vágynak.

Hogyan kell csinálni?

Eddíg senki nem tudta szavakba foglalni a szükséges lépéseket, hogyan tudd teljes mértékben kihasználni a képességet. Személyes tapasztalataim szerint egy kellemes, nyomó érzés, ha használod.

Eddíg a legelfogadottab szükségletek: hit, akaraterő, képzelőerő, energiaállapot, koncentráció és sajnos a türelem.

Ha komolyan gondolod, és meg akarod tanulni a tk-t, akkor döntsd el, mi a legfontosabb számodra és ne hagyd, hogy a hitetlenek letérítsenek az utadról. Általában sokan akkor adják fel, amikor pár próbálkozás után nem sikerül nekik semmi, pedig ha tovább próbálnának biztos sikerülne. Ne feledd, Róma sem egy nap alatt épült. Ritkaság, hogy az első 100 kísérletből eredmény lesz, bár van rá példa, lehet azonban, hogy csak az első 1000 kísérlet után fog sikerülni.

Viszont ha már meg van az első eredmény, akkor sem biztos, hogy sikerülni fog újra. A második általában már hamarabb lessz, mint az előző. És ez így folytatódik, amíg nem lesz azonnali a siker.

Léteznek elméletek ebben a témában. Sokan hiszik, hogy az embernek mindíg is voltak pszihikai képességei, ám ezek a sok év alatt elvesztek, ezt csak erőteljes gyakorlással lehet újra a felszínre hozni.

Egy másik gondolat szerint az emberi evolúció csak most ért el arra a pontra, hogy ezek a képességek kifejlődjenek. Ez az irányzat úgy véli, hogy nem állt le a fejlődésünk és a velünk született telekinetikus és más pszichikai képességek csak egyre erősebbek lesznek, míg már a kommnikáció is agyi szinten fog végbemenni.

A lényeg mindkét elméletnél, hogy a Tk igen is valós, és az emberek birtokában vannak.

Nem tudni, melyik irányzat a helyes, de ahogy a jövőre gondolunk, ahol egyre több és több embernek lesz meg a képessége, nem fogjuk tudni, hogy jó lesz-e vagy sem. Nem is számít igazán, lényeg hogy az emberek lassan de biztosan képesek lesznek a képességek fejlesztésére, mi várjuk a napot, amikor ez olyan átlalános dolog lesz, mint az autóvezetés.

Szóval a telekinézishez a legfontosabb dolog a gyakorlat és a türelem, a hit nem is kérdés. Ez az oldal segít neked, hogy kezdd el a gyakorlatot, és idővel azon kapod magad, hogy már magadtól csinálsz újakat. Ha ez bekövetkezik és meg szeretnéd osztani, hogyan csináltad, itt megteheted és bekerül a gyűjteménybe. Remélem megosztod velünk a tapasztalataidat.

Ez a közös munka segíteni fog, hogy másokat is tanítani lehessen, és egyre többen birtokolják a telekinézis képességét. Persze nem kötelező, de sokaknak nagy segítség lehet a tapasztalatotok.

Kezdők útmutatója

Sokan szeretnék birtokonolni ezt a képességet, de a környezetük bedumálja a fejükbe, hogy a tk nem létezik. Az igazság az, hogy aki megkarja tanulni, az meg is fogja. Valójában mindenkinek van képessége, csak nem hozzák a felszínre, mert vagy nem tudja hogy kell, vagy nem hisz benne.

Első lépés: Mi a telekinézis?
A filmekkel és képregényekkel ellentétben nem fogsz olyan embert találni, aki autókat dobál, mintha játék lenne, vagy felemel néhány épületet reggeli előtt, ezt tartsd észben. De a telekinézis nagyon is valós lehetőség, lassan de biztosan kezd felébredni bennünk szerte a világon.

A telekinézis segítségével megtanulsz tárgyakat mozgatni az agyad energiáival. Fizikai erőre nem lesz szükség. Ez azt jelenti, hogy a testi fogyatékosok ugyanolyan esélyekkel kezdenek neki, mint a világ legnagyobb sportolói. Valójában a fizikai hátrányok előnyére válhatnak az egyénnek, mert ők általában jobban tudnak koncentrálni.

A koncentrácó rendkívül fontos, akik meg akarják tanulni a tk-t és a lehető legmélyebben tudnak koncentrálni, annál gyorsabban tudnak fejlődni. Tehát fordíts időt arra, hogy fejleszd az öszpontosítás képességét, mielőtt elkezded a telekinézist.

Koncentrációs gyakorlat

A koncentrációs gyakorlatokat ajánlott nyugott, csendes helyen végezni. Találj egy komfortos helyet, de figyelj arra, nehogy elaludj. Vegyél néhány mély lélegzetet, lazítsd el a tested és hagyd, hogy a feszültség távozzon a szervezeteből. Ha készen vagy keress egy pontot a falon, vagy a polcon egy kisebb tárgyat.

Tartsd rajta a szemed, de ne erőltesd a szemedet. Csak tartsd rajta a szemed, és ne hagyd az eszed vándorolni. Ha mégis bekövetkezik, óvatosan helyezd vissza a fókuszt a kiszemelt tárgyra.

Egyszerűen hangzik, de sok ember nem tud 1 percnél tovább koncentrálni, amikor elkezdi a képzést. A cél az, hogy képes legyél a gondolataid középpontjában tarani a tárgyat anélkül, hogy elkalandoznál, és tartsd meg legalább 5 percig.

Szakíts időt arra, hogy fejleszd ezt a készséget, mielőtt nekiállnál a telekinézisnek. Sokkal jobb eredményeket fogsz kapni, ha legalább 5 percig folyamatosan csak arra a dologra tudsz koncentrálni, amire akarsz (semmi kósza gondolat). Az eredmények hamarabb és nagyobb intenzitással fognak jelentkezni, mintha csak úgy nekiálltál volna.

Az agynak az a része, ami a tk-ért felel jelenleg inaktív az emberek nagy többségének. Szerencsére az agy olyan, mint egy izom. Lehet fejleszteni, erősíteni, és el is tud fáradni. Tehát a legfontosabb, hogy folyamatsan eddzed az agyadat az eredmény érdemében, de csak mértékkel. Ha túlterheled akár ki is készülhetsz idegileg.

Miután már jól mennek a koncentrációs gyakorlatok, válassz egy neked tetsző gyakorlatot. A PSI Wheel az egyik legegyszerűbb gyakorlat, tökéletes a kezdéshez. Sokan döntenek is így, hogy azzal kezdik.

Ha egy másik gyakorlaton akarod kezdeni, van még pár. Például vegyél egy teljesen kerek és sima felületű ceruzát, vagy tollat kiálló alkatrészek nélkül. Tedd le egy tökéletesen sík, vízszintes asztal sarkára. Vigyázz, hogy meg ne lökd az asztalt. Találj egy kényemes testhelyzetet, és próbáld meg lelökni az akaratoddal az asztalról. Érezd a tárgyat, és képzeld el, ahogy megmozdul és leesik. Fontos, hogy erősen akard is, különben nem fog menni.

A tudomány bebizonyította, hogy mindezekért egy energia felelős, amit te kezelsz. Ez az energia mérhető, sőt látható is a megfelelő eszközökkel. Neked is érezned és látnod kell a energiát, csak segédeszközök nélküd. Hidd és képzeld el.

Ha ezt letisztáztad magadban, kezd el nézni a tárgyat egy tetszőleges ponton. Próbáld meg érezni az energiát, amit a tárgy felé közvetítessz. Az első eredmény elérni nehéz, de nincs mit tenni ellene. Vannak olyanok, akik nyitott szemmel jobban tudnak, és vannak akiknek csukott szemmel, a belső szemüket használva sikerül. Vannak még, akik kézzel, és vannak, akik az nélkül csinálják. A kezes módszer sokak szerint azért jobb, mert így közvetlen közel tudják az energiát továbbítani.

Ha megtaláltad az energiamezőt a tárgy körül, vizsgáld azt meg. Milyennek érzed? Ha látod is, hogyan néz ki? Erős, vagy gyenge a mező? Hidegnek, vagy melegnek érzed? Puha, vagy kemény?

Ha megvan, fókuszálj a tárgyra, és hagyd, hogy az energiája körülölejle a testedet (érezd az anyagot). Ez a legtöbb, ha nem az összes gyakorlatnál alkalmazható.

Végül, de nem utolsó sorban használd ki ezt az energiát a tárgy mozgatásához. Hogyan? Növeld meg az energiát a tárgy egyik részén, ami erre megmozdul. Olyan mintha tolnád, vagy pörgetnéd az ujjaddal, csak mindezt az elméddel teszed.

Megmozdult? Ha mégsem sikerült, ne csüggedj, szinte senkinek sem sikerül elsőre. Van, hogy több 100 kísélet után fog sikerülni (napi 15 perces gyakorlattal kb. 2 hét). Ne feledd, hogy meg kell erősödnie az agyad eddíg nem használt részeinek. Gyakorolj sokat, semmi se szedje kedvedet, mert különben lehet, hogy sosem fog sikerülni. Ha lemondassz róla, az mély nyomot hagy az agyadban. Olyan mint egy gát, amit nehéz áttörni. Lehet, hogy ha ez a gát létrejön többé nem fogsz tudni semmilyen tk-val kapcsolatos dolgot csinálni.

Idővel a kemény munka meghozza gyümölcsét. Gondolj bele milyen lenne, ha a testépítők egyik napról a másikra kigyúrt állatok lennének. Segédeszközöket (koksz, fehérje...) ne vedd figyelembe, mert itt olyan nincs.

Folyamatosan képezd tovább magad, sose állj le, és meghökkentő eredményeket leszel képes elérni.